Bearnaisesauce

Bearnaisesauce
marts 13, 2012 Søren Larsen Pedersen
Bearnaise sauce

Bearnaisesauce
Bearnaisesauce er overordnet en sauce lavet af klar smør emulgeret i æggeblommer tilsat krydderier – That’s it!
Saucen fås i mange varianter, men min favorit er helt klart hjemmelavet.
Det vil være forkert at sige, at det er total nemt at lave bearnaisesauce, men en hver person med lidt gåpåmod og tålmodighed burde sagtens kunne lave saucen – Here we go:

Sauce Bearnaise (lille portion)

Ingredienser

  • 200 gr klar smør (smeltet)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 5 spsk vand
  • 2 spsk fint hakkede skalotteløg
  • 4 æggeblommer
  • 1,5-2 tsk estragon (helst frisk, men tørret kan også fungere)
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 nip sukker

Fremgangsmåde

  1. Smelt smøret og sæt det til side.
  2. Put hvidvinseddike, vand, skalotteløg og æggeblommer i en gryde.
  3. Varm langsomt(!) op med konstant omrøring.
  4. Først skummer massen up, men derefter begynder den at blive flot, blød og “silke-agtig”.
  5. Tilsæt herefter langsomt og løbende den klare del af det smeltede smør – MEGET lidt ad gangen, som skal røres fuldstændigt ud.
  6. Tilføj estragon og rør godt igennem.
  7. Smag til med salt, peber, citronsaft, hvidvinseddike og lidt sukker.

NB

  • Pas MEGET på med at varm saucen for meget op!
  • Hvis sovsen skiller, tilsætter man hurtigt iskoldt vand og pisker igennem – Så kan man måske rede den.
  • Lad være med at varme saucen alt for meget op, da der så er større risiko for, at den skiller.
  • Man kan med fordel bruge en håndmixer, da der skal røres en del.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Bearnaisesauce, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Kommentar (3)

  1. Mikkel Jensen 6 år siden

    Godt! Lad os lige blive enige om at der IKKE skal æggeblommer i en bearnaise-essens. Ret venligst opskriften Foodism!

Pingbacks

  1. […] Steaken har nu hvilet, hvorved det er blevet tid til at krydre med lidt friskkværnet peber og derefter gå i gang med at spise! – Enjoy! :D – Steaken kan også nydes med en god omgang hjemmelavet bearnaisesauce. […]

Skriv et svar til Mikkel Jensen Annuller svar