Pølsehorn

Pølsehorn
marts 10, 2012 Søren Larsen Pedersen
Pølsehorn

Pølsehorn

Det er lørdag, og jeg burde nok egentlig være taget til fest eller andet sjov, men jeg har mere eller mindre været syg siden onsdag, så jeg prøver bare på at komme helt ovenpå, så jeg kan komme på arbejde igen på mandag.

I mangel på andet at lave, besluttede jeg mig for at bage pølsehorn. Min mor har altid bagt verdens bedste pølsehorn(!), og jeg har været så heldig at få opskriften af hende. Here goes:

Pølsehorn (64 stk.)

Ingredienser

  • 64 halve pølser (jeg bruger de billige “Partypølser”, da de ikke har skind)
  • 0,5 l lunken vand
  • 100 g gær
  • 1,5 dl rapsolie
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • Mel, til det passer (aldrig put for meget mel i)

Fremgangsmåde

Dejen mixes godt sammen. Herefter deles den i 8 klumper, der rulles ud til cirkler. Hver cirkel deles i 8 slices, og en halv pølse rulles ind. Læg hornene på ”snippen” på bagepladen. Da det er en lidt langsommelig proces, er det ikke nødvendigt med hævetid – det går af sig selv.

Smør pølsehornen med æg, drys dem med sesam og bag ved 220 grader i 10-12 minutter.

Ekstra

Halvdelen af dejen kan evt. bruges til kanelsnegle, hvis man ikke gider så mange pølsehorn.
200 g margarine
200 g farin
1 tsk. kanel
Smeltes sammen i en gryde og afkøles. Rul dejen ud til et rektangel og smør den afkølede remonce på. Rul sammen og skær skiver ud, der klemmes lidt flade på bagepladen. Smør med æg og bag som pølsehornene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (6 votes cast)
Pølsehorn, 3.7 out of 5 based on 6 ratings

Kommentar (1)

  1. Hjørdis 2 år siden

    Virkelig gode pølsehorn med den blødeste dej! Tak for opskriften

Skriv et svar