Så blev det torsdag, og derfor skal I da lige have en ekstra lille opskrift. Denne gang står den på franskbrød – good old hjemmebagt brød!
Ekstra
Noget af melet kan erstattes af korn og kerner, hvis man føler for det.
Franskbrød,Franskbrød
By marts 15, 2012
Published:- Yield: 2 stk.
- Prep: 10 mins
- Cook: 18 mins
- Ready In: 28 mins
Så blev det torsdag, og derfor skal I da lige have en ekstra lille opskrift. Denne gang står den på franskbrød - good old …
Ingredients
- 6 dl mælk (opvarmet til ca. kropstemperatur)
- 50 g gær
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 40 g olie (rapsolie eller lignende, ikke oliven)
- mel (til det passe)
Instructions
- Opløs gæren i det varme mælk, og bland herefter resten af ingredienserne i.
- Bland det hele godt sammen og lad det hæve en halv times tid.
- Form til 2 brød, der hæves yderligere ca. et kvarter.
- Pensl med æg, drys evt. med birkes eller sesam og prik med en gaffel.
- Bag ca. 18 min ved 200 grader.
- Skal lyde ”hule”, når man banker på dem, så er man sikker på, at de er bagt igennem.
0
0