Franskbrød

Franskbrød
marts 15, 2012 Søren Larsen Pedersen
Franskbrød

Så blev det torsdag, og derfor skal I da lige have en ekstra lille opskrift. Denne gang står den på franskbrød – good old hjemmebagt brød!

Franskbrød

Ekstra

Noget af melet kan erstattes af korn og kerner, hvis man føler for det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Franskbrød, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Franskbrød

Franskbrød

By Søren Larsen Pedersen Published: marts 15, 2012

  • Yield: 2 stk.
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 18 mins
  • Ready In: 28 mins

Så blev det torsdag, og derfor skal I da lige have en ekstra lille opskrift. Denne gang står den på franskbrød - good old …

Ingredients

  • 6 dl mælk (opvarmet til ca. kropstemperatur)
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 40 g olie (rapsolie eller lignende, ikke oliven)
  • mel (til det passe)

Instructions

  1. Opløs gæren i det varme mælk, og bland herefter resten af ingredienserne i.
  2. Bland det hele godt sammen og lad det hæve en halv times tid.
  3. Form til 2 brød, der hæves yderligere ca. et kvarter.
  4. Pensl med æg, drys evt. med birkes eller sesam og prik med en gaffel.
  5. Bag ca. 18 min ved 200 grader.
  6. Skal lyde ”hule”, når man banker på dem, så er man sikker på, at de er bagt igennem.

Kommentar (0)

Skriv et svar