Så blev det tid til en dessert – og en rigtig lækker en af slagsen: Crème brûlée! Det lyder meget fancypants og smartass-ish, men helt overordnet er det bare en vaniljecreme, som man spicer op ved at brænde den ovenpå med sukker. Brændingsprocessen danner en sprød karamel ovenpå vaniljecremen, og lige pludselig har man en vanilje-karameldessert – what’s not to like? Retten kommer i mange udgaver med forskellige smagsvariationer og tilbehør, men dette er en god basisopskrift.
Ekstra
– Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages – den skal have en “glat” overflade og skælve en anelse når den er færdig.
– I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulee i et iskoldt vandbad – gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent – hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.
Crème brûlée
By marts 28, 2012
Published:- Yield: 4 ramekiner
- Prep: 10 mins
- Cook: 40 mins
- Ready In: 50 mins
Så blev det tid til en dessert - og en rigtig lækker en af slagsen: Crème brûlée! Det lyder meget fancypants og smartass-ish, men …
Ingredients
- 4 stk. æggeblommer pasteuriserede
- 85 g sukker
- 0,5 stang vanilje kun kornene
- 0,25 l piskefløde 38 %
- 1 dl sødmælk
- 1 spsk. sukker
Instructions
- Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske.
- Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen.
- Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).
- Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 125 grader - til cremen har sat sig.
- Stil creme bruleerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
- Ved serveringen: Drys de iskolde crème brûlée med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.
Kommentar (5)
-
Kan man godt lave en creme brulé uden en gasbrænder. Jeg har hørt rygter om at man godt kan lave det i en ovn
-
Forfatter
Hej Laura. Det kan man sagtens – Som jeg også skriver, kan men i stedet for gasbrænder gøre følgende: Stil skålene med creme brulee i et iskoldt vandbad (gerne med isterninger) i en bradepande. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er karamelliseret og gyldent. Dog skal man holde godt øje, da det pludselig kan gå stærkt.
-
-
Den er ummiddelbart ikke skjult efter en “læs mere”, for man kan sagtens se “ekstra”-teksten..
-
Nice! Jeg har faktisk gået og haft planer om at prøve at lave Cremé Bruleé i et stykke tid, så da jeg så dit billede i min Feedly, tænkte “today is the day!” Men spøjst nok, så kan jeg ikke se selve opskriften, når jeg ser jeres post fra min feedly/google reader. Det er ellers rigtigt pænt sat op :)
Kram Dea-
Forfatter
Hej Dea!
En af mine venner fra Aalborg brugte opskriften i går – Han var begejstret :)
Jeg tror, at opskriften er skjult for Feedly/Google Reader, fordi den er placeret efter en “Læs mere …”. Vi må lige lave en test, om du kan se opskriften, hvis den ikke er skjult på denne måde.
– SP.s. Ses vi i eftermiddag?
-