Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'sf_pageslider' not found or invalid function name in /home/www/foodism.dk/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Lækker og let crème brûlée
marts 28, 2012 Søren Larsen Pedersen
Lækker og let crème brûlée

Så blev det tid til en dessert – og en rigtig lækker en af slagsen: Crème brûlée! Det lyder meget fancypants og smartass-ish, men helt overordnet er det bare en vaniljecreme, som man spicer op ved at brænde den ovenpå med sukker. Brændingsprocessen danner en sprød karamel ovenpå vaniljecremen, og lige pludselig har man en vanilje-karameldessert – what’s not to like? Retten kommer i mange udgaver med forskellige smagsvariationer og tilbehør, men dette er en god basisopskrift.

Crème brûlée

Ekstra

– Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages – den skal have en “glat” overflade og skælve en anelse når den er færdig.
– I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulee i et iskoldt vandbad – gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent – hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Lækker og let crème brûlée, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Crème brûlée

Lækker og let crème brûlée

By Søren Larsen Pedersen Published: marts 28, 2012

  • Yield: 4 ramekiner
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 50 mins

Så blev det tid til en dessert - og en rigtig lækker en af slagsen: Crème brûlée! Det lyder meget fancypants og smartass-ish, men …

Ingredients

Instructions

  1. Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske.
  2. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen.
  3. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).
  4. Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 125 grader - til cremen har sat sig.
  5. Stil creme bruleerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
  6. Ved serveringen: Drys de iskolde crème brûlée med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Kommentar (5)

  1. Laura 7 år siden

    Kan man godt lave en creme brulé uden en gasbrænder. Jeg har hørt rygter om at man godt kan lave det i en ovn

    • Forfatter

      Hej Laura. Det kan man sagtens – Som jeg også skriver, kan men i stedet for gasbrænder gøre følgende: Stil skålene med creme brulee i et iskoldt vandbad (gerne med isterninger) i en bradepande. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er karamelliseret og gyldent. Dog skal man holde godt øje, da det pludselig kan gå stærkt.

  2. Dea 13 år siden

    Den er ummiddelbart ikke skjult efter en “læs mere”, for man kan sagtens se “ekstra”-teksten..

  3. Dea 13 år siden

    Nice! Jeg har faktisk gået og haft planer om at prøve at lave Cremé Bruleé i et stykke tid, så da jeg så dit billede i min Feedly, tænkte “today is the day!” Men spøjst nok, så kan jeg ikke se selve opskriften, når jeg ser jeres post fra min feedly/google reader. Det er ellers rigtigt pænt sat op :)
    Kram Dea

    • Forfatter

      Hej Dea!
      En af mine venner fra Aalborg brugte opskriften i går – Han var begejstret :)
      Jeg tror, at opskriften er skjult for Feedly/Google Reader, fordi den er placeret efter en “Læs mere …”. Vi må lige lave en test, om du kan se opskriften, hvis den ikke er skjult på denne måde.
      – S

      P.s. Ses vi i eftermiddag?

Leave a Reply