Dette er verdens letteste morgenboller at lave. Ydermere er de fantastisk velsmagende. Det kræver blot 10 minutters forberedelse inden du går i seng, og så kan du vågne op til de skønneste boller.
Og du skal på intet tidspunkt have dej på fingrene. Hvilket er både godt og skidt :-)
Ekstra
Smid kerner og frø i efter temperament. Og lad mig høre, hvilke typer frø og kerner DU bruger!
Verdens nemmeste morgenboller,Nemme og gode morgenboller
By marts 31, 2012
Published:- Yield: 36 boller
- Cost: 10 kr.
- Prep: 10 mins
- Cook: 10 mins
- Ready In: 20 mins
Verdens bedste og letteste morgenboller. Helt uden at få dej på fingrene.
Ingredients
- 30 g gær Du kan reducere mængden sf gær, hvis du lader dejen hæve udenfor køleskabet.
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. olie Brug en neutral olie fx rapsolie
- 7 dl. vand
- 1 håndfuld sesamfrø
- 1 håndfuld hirsefrø
- 1 håndfuld solsikkekerner
- 1 håndfuld græskarkerner
- 1 dl. mælk Til pensling
- mel nok i til at bollerne kan holde formen, når de bliver lagt på en plade.
Instructions
- Opløs gær, sukker og salt i vandet?
- Tilsæt olie, frø og kerner
- Rør mel i indtil dejen vil kunne holde formen, hvis den blev lagt på en bradepande.
- Put film over bollerne og sæt dem i køleskabet i ca. 12 timer
- Tænd for ovnen og brug to spiseskeer, til at lægge dejen ned på pladen.
- Pensel med mælk eller vand.
- Bag i ca. 6-12 min ved 200 grader indtil bollerne er fine gyldne.
- Cuisine: Dansk
- Course: Morgenmad
- Skill Level: Børnevenlig
Kommentar (2)
-
Hey Søren og Mikkel,
Jeg er vildt dårligt til at bage, men vil gerne lære det. Er der vejledende mængde mel på denne opskrift? For det er jo svært for mig at dosere melet om aftenen, efter hvordan bollerne holder formen på pladen næste morgen.. :P
Kram Dea
-
Forfatter
Hej Dea
Nu er jeg så hverken Søren eller Mikkel, men bare en gæsteskribent på foodism. Men prøv at ramme en havregrødagtig konsistens. Den skulle indtræffe omkring 1 kg. mel vil jeg mene (alt afhængigt af antal kerner og frø du bruger).
-