Aftenens måltid var en fast genganger på mit madrepertoire, spaghetti con pollo e rucola. Egentlig er retten en Jamie Oliver-ret med rejer, men jeg valgte at lave min egen version med kylling. Dog skal Jamie da have en smule kredit for hans spaghetti con gamberetti e rucola.
I skal dog heller ikke snydes for min version af opskriften:
Spaghetti con pollo e rucola (3-4 personer)
Ingredienser
- 300 g fuldkornsspaghetti
- Olivenolie
- 2 fed hvidløg eller samme mængde zittauerløg
- 1-2 tsk tørrede chiliflager
- 300-350 g kyllingefilet
- 1 glas hvidvin
- 2-3 spsk. tomatpuré
- 1 citron
- 2 håndfulde rucola
- En stor håndfuld cherrytomater
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Sæt rigeligt med vand over til spaghettien og salt det godt – put først spaghettien i, når vandet koger godt.
- Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
- Varm en pande op med et par spiseskefulde olivenolie og smid hvidløg/løg og chiliflager derpå, når den er varm.
- Når løgene begynder at tage farve, tilføjer du kyllingestykkerne og steger dem til de ser færdige ud.
- Tilføj herefter hvidvin og tomatpuré, og lad det simre i et par minutter.
- Hæld vandet fra spaghettien, når den er færdig – og gem eventuelt noget af kogevandet til at fortynde tomatsovsen.
- Smid den færdige spaghetti over i panden til tomatpuré og kyllingen.
- Tilføje citronsaft og det meste af rucolaen – og eventuelt noget af pastavandet for at fortynde sovsen.
- Halvér cherrytomaterne og tilføj et par minutter før servering, så de bliver varme, men ikke splattede.
- Smag til med salt og peber.
- Anret på tallerkner og pynt med det sidste af den friske rucola.
3
0
Kommentar (3)
-
Fuldkornsspaghetti… Helt ærligt! Det er sgu da for trist!
-
Forfatter
Man kommer ikke sovende til at se så godt ud som mig! :P
-
True, du ér sgu en smuk ung mand!
-
-